jobb og ledelse

Halvtimeskokken: Sjøkreps & skinke

Kokketalentet Eva Mariann Thomsen (23) ruller parmaskinke rundt sjøkreps, og steker det i olivenolje. Så griller hun vannmelon, og river en delikat salat. Det hele serveres sammen med basilikumolje og krutonger. Her får du oppskriften!

Publisert Sist oppdatert

I disse dager konkurrerer det norske ungdomslandslaget for kokker om medaljer i Luxembourg Culinary World Cup. Resultatene foreligger i neste uke.

Med på laget er Eva Mariann Thomsen, som til daglig jobber som kokk på stjernerestauranten Oro i Oslo.

Eva Mariann Thomsen kommer opprinnelig fra Stavanger der hun gikk i kokkelære på Cartellet restaurant. Senere har hun jobbet på Stavanger-restauranten Timbuktu, og samtidig studert økonomifag ved BI.

I sommer flyttet hun til Oslo etter ha fått innpass på kjøkkenet til restaurant Oro, som drives av kokkeverdensmester Terje Ness. Oro fikk tidligere i år sin første stjerne i «The Red Guide», som er alle matelskeres store bibel.

Før Thomsen satte kursen for World Cup i Luxembourg for å forsvare de norske fargene, tok hun imot en kokkefaglig utfordring fra Økonomisk Rapport.

Vi ønsket oss oppskriften på en rask rett som våre lesere skal kunne klare i løpet av en halvtimes tid. Her får du resultatet!

Eva Mariann Thomsen lot seg inspirere av Oros menyer, og valgte seg sjøkreps og parmaskinke i hovedrollene. Stikk innom fiskehandleren og en velassortert grønnsaksforretning på vei hjem.

SLIK GJØR DU DET

Skjær opp vannmelonen i fire like store biter (ca. 3x3x1 cm). Strø på litt salt, og la det ligge ca. 10 minutter i kjøleskapet.

Vannmelonbitene brunes («grilles») i tørr stekepanne.

Lag basilikumolje: Kjør basilikumblader i en hurtigmikser, og spe på med olivenolje. Smak til med salt og pepper.

Slik lager du krutonger: Kutt loffskiver (uten skorpe) i små terninger. Sprøstekes i olivenolje.

Rens sjøkrepsene, som rulles inn i parmaskinke (eller også serranoskinke). Krydre med salt og pepper. Stekes i panne med olivenolje på middels varme til skinken er gyllenbrun rundt det hele.

Lag en delikat salat: Riv salaten fint, og ha det i en bolle. Bruk f. eks. en blanding av friséesalat, baby leaves og ruccolasalat. Tilsett også noen blader kjørvel. Ta på litt extra virgin olivenolje, salt, pepper, og litt sitronsaft. Blandes godt.

Klar til servering: Legg grillet vannmelon midt på tallerkenen, og legg de parmakledde sjøkrepsene over. Topp med frisk salat. Drypp basilikumolje og strø loffkrutonger rundt det hele.

Kjøkkensjefens drikketips: En god hvitvin er tingen.

Sjøkreps & parmaskinke med grillet vannmelon

Til fire personer:

  • 8 sjøkreps
  • 8 skiver parmaskinke
  • vannmelon
  • basilikum
  • friséesalat
  • ruccolasalat
  • baby leaves
  • loff
  • salt, pepper
  • sitron
  • kjørvel
  • olivenolje
Powered by Labrador CMS